Skriv och Vandra 2023

- med Karin Smirnoff och Ingalill Ferm

I augusti är det dags för Skriv & Vandra i Bohuslän igen. I år kommer vi hålla till på Bohus Malmön; en spännande och på många sätt sargad ö efter hundraåriga traditioner av stenbrytning. En bohuslänsk miljö med allt av vad en havsnära miljö med historia kan erbjuda. Ön har även ett utbud av restauranger, matbutik och fiskdelikatesser Ön ligger cirka tio minuter från fastlandet och nås via gratis bilfärja.

De flesta dagarna och om vädret tillåter, skriver vi på förmiddagen och vandrar på eftermiddagen. 

Vi bor, äter och genomför skrivkursen i lokaler på Bohus- Malmöns Pensionat. Möjlighet till enkelrum mot tillägg finns.

Skrivkurs med Karin Smirnoff

 

Korta teoretiska avsnitt varvas med skrivuppgifter. Vi leker med olika genrer, hittar glädjen i ett kravlöst flödesskrivande och undersöker språkets möjligheter. Nivån på deltagarna brukar variera. Vissa har skrivit hela livet, andra mindre. För att få ut maximalt av kursens olika moment rekommenderas viss skrivvana, men framför allt ett intresse av att utveckla det egna skrivandet tillsammans med andra.

Karin Smirnoff debuterade 2018 med den Augustprisnominerade boken Jag for ner till bror, den första boken i trilogin om Jana Kippo. 2022 övertog hon Stieg Larssons Milleniumprojekt med Havsörnens skrik.

Vandring med Ingalill Ferm

 

Vi kommer vandra på Soteleden, både på Bohus Malmön och på fastlandet. Terrängen är inte svår men går över klippor och genom skogar, så alla måste kunna ta sig fram för egen maskin. Vandringarna varierar mellan 2 till 4 timmar. Vi pausar ibland för ett dopp i havet eller en skrivövning. Vissa vandringar sker i tysthet och betonar den inre upplevelsen. 

Ingalill Ferm är psykolog och psykoterapeut. Sedan många år varvar hon tiden mellan Göteborg och norra Bohuslän, Soteleden är hennes hemmaled. Att läsa och vandra är två av hennes stora intressen.

Praktisk information

Plats: Bohus Malmön, Sotenäs
Tid: Kursen startar söndag 6 augusti kl. 16 och pågår fram till fredag 11.8 kl 13 och avslutas därefter med lunch.
Anmälan:  Fyll i formulär under Kursanmälan. Inbetalning av anmälningsavgift. (Obs! Begränsat antal platser 16 personer. Antagning efter anmälningsdatum och inbetald avgift)
Anmälningsavgift: 1 500:- Inbetalas på Bg 310-3223
Totalpris: 9 750 inkl moms. Resterande belopp faktureras 30 dagar före kursstart.

I kursavgiften ingår skrivarkurs, guidade vandringar, boende i delat dubbelrum, frukostar, luncher var dag och middag vid två kvällar. 

Möjlighet att bo själv i dubbelrum mot en extra kostnad av 2250:- inkl moms. 

För närmare information kontakta Ingalill på info@fermutveckling.se alt. 0706-11 50 25 

Röster från tidigare deltagare:

”Karins kunnande, lågmälda och samtidigt intensiva pedagogik och coachning gav nya insikter”

”Ingalill fungerade förutom bergsguide också som moderator och coach”

”Vill bara säga att jag tror ni har ett vinnande koncept – kvalitet med kunskap och kärlek”

Bilder från tidigare kurstillfällen: